Известие

Collapse
No announcement yet.

съвет за покупка на 156

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Голям фен съм, най-вече на тая песен:

http://zazz.bg/play:92eb7c02
    Иначе вокала им лятото в Бургас стоеше в едно кафе на съседната маса голямо лице
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

/

съвет - за какво да гледам под лупа? не разбирам особено от автомобили. и да гледам най-много да разбера, че някое кабелче е скъсано или гайка е развинтена

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/viewt...F2%FA%EA%EB%EE
        sigpic

Comment

[quote="isoiso"]http://clubalfaromeo.com/forum/viewt...F2%FA%EA%EB%EE[/quot
          благодаря! това за проверката за добавки е много интересно. в интерес на истината вчера се консултирах в един реномиран във варна център за диагностика на двигатели и ми казаха, че като се закачи колата номера с добавките не би минал, но знае ли човек. освен това ми казаха, че 156-цата си е супер кола дано не го казват от интерес за увеличаване на редовната си клиентела

Comment

освен това ми казаха, че 156-цата си е супер кола дано не го казват от интерес за увеличаване на редовната си клиентела
            Истина е!, че 156-цата си е супер кола
            Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
            159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
            NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първоначално публикувано от niki-156
              Първоначално публикувано от isoiso
              http://clubalfaromeo.com/forum/viewt...F2%FA%EA%EB%EE[/quot
              благодаря! това за проверката за добавки е много интересно. в интерес на истината вчера се консултирах в един реномиран във варна център за диагностика на двигатели и ми казаха, че като се закачи колата номера с добавките не би минал, но знае ли човек. освен това ми казаха, че 156-цата си е супер кола дано не го казват от интерес за увеличаване на редовната си клиентела
              Моята мина всички диагностики преди да я взема - и после 2 месеца ремонт, търсене на части и т.н. И добре че си намерих вал щото новия е 4000лв. Като я закачат какво ще разберат - дали датчиците работят? Да не би да им изписва на компа - "грешка биелни лагери" . . . Половината Алфи са "покарани без картер" Осторожно!
              sigpic

Comment

Re: съвет за покупка на 156

здравейте! решил съм твърдо да си купя алфа 156. бихте ли ми дали съвет какъв двигател да търся-дизел или бензин? за какви възможни проблеми да проверявам?
                Колега,аз продавам моята красавица.Внос от Швейцария преди 1месец. 98г и е 178000км,а двигателя е на 68000км.Всервизната книжка е отметнато че на 112000км е сменен с нов двигател. цената за теб ще е 6800лв. Иначе в мобиле е на 7850лв.
                алфа 156 2.0 т.с

Comment

/

днес ще оглеждам една 156 2.4 jtd. 1998-ма (не знам още на какви километри е) карана е 1.5-2 г. в БГ. обади ми се познат, който знаеше за намеренията ми и попаднал на човека с алфата. казва, че колата е перфектна с изключение на забележки по боята, което изобщо не би ме притеснило, ако са само те. стискам си палци и се надявам на късмет. много ми се ще още днес да си карам алфата (уж е за жена ми, ама не съвсем )

Comment

имам я

благодарен съм на информацията, която получих във форума, помогна ми наистина. купих 156-ца, 2,0 TS, 1998-ма. адски и се кефя. има само един проблем-ламбда сондата и още 1 еър бега. стъпи ми на 8, преди да съм и сменил регистрацията, плащането на данъка и каското. меко казано върви много таз кола. няма проблем с паленето и ключалките при кучия студ навън. разхода на гориво от Пловдив до Варна, при скорост 80-100, поради мъгла по целия път, ми излезе 10/100, явно трябва да я сменя наистина тая сонда . интересно е, че майстора при който правих диагностика на ходовата част ми каза, че е много здрава, сравни я с мерцедес

Comment

А честито. И почерпи майстора за думите за окачването Може би сравнява окачването с мерцедесите които също вече са шир потреба и им избива ръжда около ключалките след 4-5 години експолатация.. Хубаволто на окачването на 156 е че е като на Хонда само дето е доста по ефтино а по нашите пътища овчи, и танк да караш и на него ще му се разбият торсионите.. Със здреаве да си я караш, смени си ламбда сондата много ти харчи в момента си мисля ама нека колегите с тези двигатели да кажат, че аз съм с печка

Comment

Re: имам я

интересно е, че майстора при който правих диагностика на ходовата част ми каза, че е много здрава, сравни я с мерцедес
                        кои мерцедеси? тия дето късат предно окачване за норматив ли?
                        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

.... не че злорадствам по адрес на мерцедес, но това име го свръзвам повече с дамски гащи тип прашки,отколкото с "най-добрата кола на света".. тва последното е цитат а не мое мнение, някой да не си помисли че ми е настинал мозъка нещо

Comment

ламбда сонда

ламбда сонда "tomko" - 95 лв., труд - 25 лв..
                            надявам се не съм сгрешил, че съм сложил такава . оригиналната ми я обявиха за 480, което ми се стори множко.

Comment

Re: ламбда сонда

не виждам какво общо има това със съвета за покупка ама нейсе....
                              ламбда сонда "tomko" - 95 лв., труд - 25 лв..
                              надявам се не съм сгрешил, че съм сложил такава . оригиналната ми я обявиха за 480, което ми се стори множко.
                              "евтин на триците, скъп на маймуните" с "томко"все едно е, че си без ламбда сонда, а ако все пак сработи се приготви скоро пак да я смениш. от опит ти го казвам. един ден от поради липса на друга в един неделен ден сложих "томето" на 155-цата си. вървя точно 10к км. а иначе оригиналната сонда е около 320 лв на бош.
                              Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                              sprint tropheo
                              155/1.8
                              156/2.0 Selespeed

Comment

Може да сложиш и универсална Бош тя е към 170 лв
                                156 1,8 ТS 99
                                Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                                X